Thuiskok

Gegrilde kip met kokossaus

Broiled seasoned Chicken isolated on white.
Broiled seasoned Chicken isolated on white.

Tot slot een gerecht voor op de barbecue. Dat het er maar toe mag leiden dat het weer toelaat dat we ook daadwerkelijk kunnen barbecueën. U kunt de kokossaus nog wat pittiger maken door er (piri-piri)pepers aan toe te voegen. Die zijn verkrijgbaar online of bij de toko.

Leg de gevlinderde kipdelen in een kom, samen met het gepureerd citroengras, de kurkuma en het zout en laat een uur marineren. Maak de barbecue of de grillpan klaar door die goed te verhitten en gril de kipdelen vier minuten aan elke kant, totdat het vlees mooi is gebruind en goed gaar is. Leg de kipdelen op een diepe dekschaal en bedek ze met aluminiumfolie zodat ze warm blijven.

Maal voor de saus de sjalotten, knoflook, gember en het citroengras in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel. Verhit een hoge koekenpan op middelhoog vuur, voeg de olie toe en bak daarin kort de gepureerde ingrediënten totdat de geur vrijkomt. Voeg dan de chilipasta, kurkuma, tamarinde en het zout toe en laat twee minuten zachtjes doorwarmen. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Giet de warme saus over de gegrilde kip en dien meteen op.