Parlementaire commissie

Presentator Britse hulp-tv-show weigert medewerking onderzoek

Presentator Jeremy Kyle weigert om te verschijnen voor een Britse parlementaire commissie, die onderzoek doet naar de zorg voor het welzijn van deelnemers aan realityprogramma’s. Het programma The Jeremy Kyle Show is sinds mei permanent van de televisie gehaald, toen bleek dat een 63-jarige man die een week eerder deelnam aan de show, zelfmoord had gepleegd. Eerder dit jaar raakte Love Island, een datingprogramma van dezelfde producent ITV, in opspraak toen een oud-deelnemer zelfmoord pleegde. Het was het tweede voorval binnen één jaar. Enkele andere directieleden van productiebedrijf ITV zullen wel voor de commissie verschijnen. Ook zal Graham Stanier, de psychotherapeut die verantwoordelijk was voor de nazorg bij The Jeremy Kyle Show aan vragen onderworpen worden. (NRC)