Drie oud-bestuurders politievakbond ANPV verdacht van fraude

De drie voormalige bestuurders van politievakbond ANPV worden ontslagen bij de politie, bevestigt een woordvoerder.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Drie voormalige bestuurders van politievakbond ANPV worden ontslagen bij de politie vanwege fraude met declaraties. Ze zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en belangenverstrengeling. Dat bevestigt de politie na berichtgeving hierover in De Telegraaf. De politie benadrukt dat het om een voorgenomen besluit gaat, maar wil er verder niets over kwijt.

De drie bestuurders zouden onder meer declaraties dubbel hebben ingediend. Ze worden door het Openbaar Ministerie vervolgd.

De drie verdachten zouden belangrijke functies hebben vervuld binnen het politiekorps. Welke functies dit waren is nog niet duidelijk. Volgens De Telegraaf gaat het om oud-voorzitter Geert P. en oud-bestuursleden Fred B. en Leatitia R. Zij zouden zijn verhoord door de politie.

Lees ook: Fraudezaak politie kan beerput openen

In maart nog daagde het OM politiecommissaris Peter van den E. uit Eindhoven voor de strafrechter wegens onder meer valsheid in geschrifte en witwassen. Hij wordt ervan verdacht dat hij zich heeft laten omkopen door een bevriende ondernemer uit de beveiligingsindustrie. De rechtbank doet deze vrijdag uitspraak in die zaak. Ook Frank Giltay, de oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de politie, stond in mei voor de rechter voor fraude.