In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Tall ships arriveren in de haven tijdens de Sail-In Parade, op de eerste editie van Sail op Scheveningen. De binnenkomst van de vloot vormt de opening van het evenement. Er komen zo'n dertig schepen uit dertien verschillende landen naar de haven.
Foto Koen van Weel / ANP
In Soedan proberen demonstranten en de militaire raad die tijdelijk aan de macht is, nog steeds te onderhandelen over de machtsoverdracht. Deze foto werd woensdagavond gemaakt, tijdens een demonstratie. Publiek luistert geëngageerd naar een jonge man - hij is niet op de foto te zien - die een gedicht voordraagt. Hij wordt bijgelicht door de lampjes van mobiele telefoons.
Foto Yasuyoshi Chiba / AFP
Het publiek van de Royal Ascot geniet van een dagje bij de Engelse renbaan net buiten Londen. Het is het beroemdste race-evenement ter wereld en duurt vijf dagen. In de periode dat het evenement duurt, komen liefhebbers van paardenrennen, leden van de koninklijke familie en andere beroemdheden, naar de races én de feestjes. De hoge hoeden zijn nog steeds verplichte dresscode tijdens sommige festiviteiten.
Foto Adrian Dennis / AFP
De pianist en componist Alain Roche speelt op zijn 'verticale piano'. Hij gaf deze week een voorstelling tijdens de open dag van het Theatre de Carouge in Genève, dat nu nog in aanbouwing is.
Foto Martial Trezzini / EPA
Een stelletje rijdt over de Malecón, de bekende boulevard van Havana. De vissers zijn er 's avonds nog aan het werk.
Foto Ramon Espinosa / AP
Deze ijsbeer werd maandag gespot op een weg in de buitenwijken van de Russische industriestad Norilsk. Volgens de autoriteiten was het dier uitgehongerd en op zoek naar voedsel - waardoor de ijsbeer vervolgens honderden kilometers buiten zijn natuurlijke habitat was uitgekomen.
Foto Irina Yarinskaya / AFP
De tennisser Novak Djokovic spreekt de media toe na afloop van een openbare training in Belgrado. Djokovic is momenteel de nummer één van de wereld en bereidt zich voor op het toernooi van Wimbledon, dat op 1 juli begint in Londen.
Foto Andrej Cukic / EPA
De revolver waarmee schilder Vincent van Gogh zichzelf naar verluidt van het leven beroofde, is woensdag voor 162.500 euro verkocht. Op maandag werd "het beroemdste wapen in de kunstwereld", zoals sommige kenners het doorgeroeste exemplaar noemen, gepresenteerd in het veilinghuis van Drouot in Parijs.
Foto Julien de Rosa / EPA
Zwaar weer in de Franse stad Le Havre, afgelopen dinsdagavond. De storm die de stad trof, zal naar verwachting de komende dagen over Nederland en het noorden van Duitsland trekken.
Foto Peter Powell / EPA
Noord-Koreaanse burgers en een officiële erewacht heten de Chinese president Xi Jinping welkom op het vliegveld van Pyongyang. Xi bracht donderdag een bezoek aan de Noord-Koreaanse hoofdstad, voor een gesprek met de leider Kim Jong-un. Deze foto is eigenlijk een 'still' van een bewakingscamera op het vliegveld.
Foto AP
Deze militaire politieman is, aan het insigne "NG" op zijn uniform, te herkennen als lid van de nieuwe Nationale Garde in Mexico. Tot de oprichting van deze "Guardia Nacional" werd eerder dit jaar besloten door de regering. De organisatie voor wetshandhaving bestaat uit militairen, politieagenten én mariniers. Deze man is gestationeerd bij een checkpoint van immigranten in de buurt van de gemeente Tapachula.
Foto Rebecca Blackwell / AP
Acteurs en dansers traden op tijdens een cultureel prijzengala in Malaga. Op het evenement, dat afgelopen dinsdag plaatsvond, kreeg de Spaanse flamenco-zangeres Rosalia de 'Antonio Banderas'-prijs, die elk jaar wordt uitgereikt aan de beste podiumkunstenaar.
Foto Jorge Zapata / EPA
Schoolkinderen spelen in hun klaslokaal in een school in een buitenwijk van Rangoon, de grootste stad van Myanmar.
Foto Ye Aung Thu / AFP
Een jong meisje rent naar haar fiets toe, die is 'geparkeerd' op het natte zand van een strand in de Braziliaanse gemeente Guarujá. Een familielid sjokt achter haar aan.
Foto Nacho Doce / Reuters
In de Chinese prefectuur Bijie kunnen bezoekers in de Zhijin Grand Canyon met een lift het ravijn door, van boven naar beneden. De lift is 108 meter hoog.
Foto AFP
Monniken hebben zich in Rangoon verzameld voor de jaarlijkse vergadering van de organisatie Buddha Dhamma Parahita Foundation, voorheen bekend als Ma Ba Tha. Het is een ultranationalistische organisatie, die werd opgericht om de traditionele boeddhistische leer (theravada) te beschermen in Myanmar. Zo boycotten leden bijvoorbeeld bedrijven van islamitische eigenaren.
Foto Sai Aung Main / AFP