Tom Dumoulin rijdt niet mee in de Tour de France

Dumoulin heeft nog teveel last van de gevolgen van zijn val vorige maand in de Giro d’Italia.

Tom Dumoulin rijdt dit jaar geen Tour de France.
Tom Dumoulin rijdt dit jaar geen Tour de France. Foto Luk Benies/AFP

Wielrenner Tom Dumoulin komt dit jaar definitief niet uit in de Tour de France. Dat heeft hij donderdag gezegd in een interview met de NOS. De gevolgen van een harde val in de Giro d’Italia vorige maand spelen hem te veel parten. Het herstel van de knieblessure die hij daar opliep duurt langer dan verwacht. Zondag is de Limburger van Team Sunweb geopereerd.

„De Tour gaat hem niet meer worden”, zegt hij donderdag tegen de NOS. „Het heeft op dit moment geen zin meer. Ik had niet verwacht dat het herstel van de knie zo gecompliceerd zou worden. Eigenlijk ben ik als een gewonde, dolle stier op de Tour afgerend na de Giro.” Dumoulin heeft onder meer nog tien hechtingen in zijn knie.

Na de ronde van Italië is Dumoulin nog gestart in het Criterium van Dauphiné. Ook die ronde reed hij niet uit. Het besluit om niet langer te proberen de Tour de France nog te halen, is voor Dumoulin vooral een opluchting. „Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik haal het gewoon niet meer.”