Ten Hag blijft tot 2022 trainer bij Ajax

De hoofdcoach van de Amsterdamse club Ajax heeft zijn contract tot 2022 verlengd.

Ten Hag (rechts) en Dusan Tadic vorige maand tijdens een wedstrijd in de eredivisie.
Ten Hag (rechts) en Dusan Tadic vorige maand tijdens een wedstrijd in de eredivisie. Foto Olaf Kraak/ANP

Ajax heeft het contract van hoofdcoach Erik ten Hag met twee jaar verlengd tot juni 2022. Dat heeft de club donderdag bekendgemaakt. De 49-jarige Ten Hag kwam begin vorig jaar van FC Utrecht naar de Amsterdamse club.

Lees ook: Ajax heerst voor nu in Nederland, nooit meer een ander?

Ten Hag volgde bij Ajax Marcel Keizer op, die in december 2017 werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. De eerste paar maanden verliepen moeizaam, maar het afgelopen seizoen leidde Ten Hag de club naar de landstitel en de winst van de KNVB-beker. Daarnaast bereikte Ajax de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers werden uiteindelijk uitgeschakeld door Tottenham Hotspur.

Door het recente succes van Ajax werd gespeculeerd dat Ten Hag mogelijk zou overstappen naar een Europese topclub zoals Bayern München, de Duitse topclub waar hij twee seizoenen coach was van de beloften en deel uitmaakte van de staf van de Spaanse trainer Pep Guardiola. Zelf gaf Ten Hag direct na afloop van het seizoen aan dat hij openstond voor verlenging van zijn contract. „Het zal een hell of a job worden om dat te herhalen”, zei Ten Hag over het recente succes van Ajax. Dit jaar kreeg hij de Rinus Michels Award als beste trainer van de eredivisie.

Lees ook dit profiel van Ten Hag: Alleen met carnaval gaat Erik ten Hag even los