Meisje komt om bij ongeval Heerhugowaard, mogelijk straatrace

Een 15-jarig meisje werd aangereden toen ze een weg overstak, ze overleed ter plekke. De politie onderzoekt of er een straatrace gaande was.

Archiefbeeld van een afzetting.
Archiefbeeld van een afzetting. Foto Valerie Kuypers/ANP

Een vijftienjarig meisje is woensdagavond omgekomen bij een verkeersongeval in Heerhugowaard. Ze stak op haar fiets een weg over toen ze werd aangereden. Het meisje overleed ter plekke aan haar verwondingen. De politie onderzoekt het scenario van een straatrace, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van NH Nieuws. Het is volgens haar nog te vroeg om met zekerheid te zeggen wat er precies is gebeurd.

Het ongeluk vond rond 23.20 uur plaats op de Westtangent, een lange weg die een industrieterrein van een woonwijk scheidt. Volgens Heerhugowaard Centraal werd het meisje geschept door een Porsche Cayenne die „mogelijk ver boven de honderd kilometer per uur” reed. De maximumsnelheid op de weg is vijftig kilometer per uur. De andere auto was volgens het lokale medium een BMW. De politie wil de merken niet bevestigen maar op beelden van Hart van Nederland is inderdaad een zwaar toegetakelde Porsche te zien.

Bij de aanrijding waren volgens de politie in elk geval „twee auto’s betrokken”. Beide chauffeurs zijn opgepakt. Het gaat om twee mannen van 26 en 28 jaar uit Heerhugowaard. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau, hun rijbewijs en telefoon zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar het incident en roept getuigen op zich te melden.