Heerhugowaard

Fietsend meisje (15) wellicht slachtoffer van straatrace

Een vijftienjarig meisje is woensdagavond in Heerhugowaard omgekomen bij een verkeersongeval dat mogelijk het gevolg is van een straatrace. Ze stak fietsend een weg over toen ze werd aangereden, en overleed ter plekke aan haar verwondingen. De politie onderzoekt het scenario van een straatrace, zegt een woordvoerder tegen NH Nieuws. Er waren volgens de politie in elk geval „twee auto’s betrokken” bij de aanrijding. Beide bestuurders zijn opgepakt. Het gaat om twee mannen van 26 en 28 jaar uit Heerhugowaard. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau, hun rijbewijzen en telefoons zijn in beslag genomen. De politie roept getuigen op zich te melden. Het ongeluk gebeurde rond kwart over elf op een lange weg die een industrieterrein van een woonwijk scheidt. (NRC)