In beeld

De groepsfase bij het WK zit er bijna op

De Nederlandse voetbalsters spelen deze donderdag om 18.00 uur tegen Canada hun derde wedstrijd op het WK in Frankrijk. Een gelijkspel volstaat voor groepswinst. Vrijdag is een algehele rustdag, zaterdag gaat het toernooi verder met de achtste finales, de knock-outfase. De fotoredactie van NRC selecteerde een aantal fraaie foto's uit de groepsfase.
Vriendschappelijk moment tussen de Noorse Maren Mjelde (links) en Ji So-yun van Zuid-Korea. Noorwegen won de wedstrijd met 2-1 en plaatste zich als nummer twee van groep A voor de achtste finales. Zuid-Korea is naar huis.
Foto Lionel Bonaventure/AFP
Dominique Bloodworth zette in de tweede groepswedstrijd tegen Kameroen Nederland op een 2-1 voorsprong. Het was haar eerste interlanddoelpunt.
Foto Phil Noble/Reuters
Duistland won zijn eerste twee duels met 1-0. Tegen Zuid-Afrika schoot de ploeg uit zijn slof: 4-0. Lea Schuller (7) kwam niet tot scoren.
Foto Pascal Guyot/AFP
Canada is donderdag de derde en laatste tegenstander van Nederland in groep E. Ook zij wonnen hun eerste twee groepswedstrijden van Kameroen (1-0) en Nieuw-Zeeland (2-0).
Foto Francisco Seco/AP
Trainingsbeeld van de Spaanse voetbalsters in Le Havre. Hun tweede plaats in groep B, achter Duitsland, is goed voor een plaats in de achtste finales.
Foto Peter Powell/EPA
Tegen Kameroen zaten ruim tienduizend Nederlandse supporters in het stadion van Valenciennes.
Foto Phil Noble/Reuters
Marcus Rashford, Engels international, legt het deze zomer af tegen zijn vrouwelijke collega Georgia Stanway.
Foto Phil Noble/Reuters
Lina Hurtig won met Zweden met 5-1 van Thailand, veruit het zwakste land op het WK.
Foto Claude Paris/AP
Het gaat er hard aan toe in Frankrijk. De Nieuw-Zeelandse Catherine Bott zag haar toernooi in rook opgaan toen ze haar pols brak tegen Canada.
Foto Denis Balibouse/Reuters
Een dolletje op de training bij China, dat zich als een van de beste nummers drie plaatste voor de achtste finales.
Foto Peter Powell/EPA
Het Parc des Princes in Parijs was goedgevuld voor de wedstrijd tussen Chili en de Verenigde Staten, drievoudig wereldkampioen en titelverdediger.
Foto Gonzalo Fuentes/Reuters
Een tackle op de bal van de Chileense Daniela Zamora in de wedstrijd tegen de VS.
Foto Michael Chow/USA TODAY Sports