Corruptiezaak

Oud-president Sarkozy moet voor de rechter verschijnen

Oud-president van Frankrijk Nicolas Sarkozy moet definitief voor de rechter verschijnen vanwege beschuldigingen van corruptie en machtsmisbruik. Zijn laatste verzoeken om een rechtsgang tegen te houden, zijn woensdag door het Hof van Cassatie verworpen. Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt, aldus persbureau Reuters. Het is voor het eerst dat een voormalige president van Frankrijk terecht moet staan in een corruptiezaak. Sarkozy werd vorig jaar aangeklaagd omdat hij de toenmalige magistraat Gilbert Azibert een baan in Monaco zou hebben beloofd in ruil voor informatie. De voormalige president van Frankrijk vroeg de rechter om informatie over het onderzoek naar de mogelijk illegale financiering van zijn campagne door de steenrijke L’Oreal-erfgename Liliane Bettencourt. (NRC)