Bus in India stort ravijn in, minstens 44 doden

India staat bekend om zijn zeer gevaarlijke wegen. Een bus stortte donderdag in een noordelijke provincie een ravijn in.

Slachtoffers van het busongeluk in het noorden van India worden geholpen door lokale bewoners.
Slachtoffers van het busongeluk in het noorden van India worden geholpen door lokale bewoners. Foto STR via AFP

Een busongeluk in het noorden van India donderdag heeft aan minstens 44 mensen het leven gekost. Ook raakten 35 personen gewond toen het voertuig een afgrond inreed, meldt persbureau Reuters.

Het ongeval vond plaats in de noordelijke staat Himachal Pradesh in de regio Kullu. Indiase media melden dat meerdere passagiers op het dak van de bus zaten. Het voertuig raakte van de weg en stortte een ravijn in, zo’n 150 meter naar beneden. Lokale autoriteiten zeggen dat mogelijk sprake was van roekeloos rijgedrag.

Volgens een overheidsfunctionaris zaten ongeveer tachtig passagiers in en op de bus. Inmiddels zijn alle overlevenden gered en naar ziekenhuizen overgeplaatst voor medische hulp. Het dodental kan nog oplopen. De onlangs herkozen Indiase premier Narendra Modi heeft op Twitter zijn medeleven betuigt aan gewonden en nabestaanden.

Twitter avatar PMOIndia PMO India Deeply saddened by the bus accident in Kullu. Condolences to the families of those who lost their lives. I hope the injured recover soon. The Himachal Pradesh Government is providing all possible assistance that is required: PM @narendramodi

Indiase wegen staan erom bekend zeer gevaarlijk te zijn. In 2017 kwamen in het Indiase verkeer 148.000 mensen om het leven bij 460.000 ongelukken in totaal, blijkt uit overheidsdata.