Adviesrubriek

Loek Kessels (Lieve Mona) op 87-jarige leeftijd overleden

Loek Kessels, ook wel bekend als Lieve Mona, is woensdag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter bevestigd aan De Telegraaf. Ze was al geruime tijd ziek en leed aan darmkanker. Kessels schreef onder het pseudoniem Mona een adviesrubriek in tijdschrift Story. Lezers legden Mona tussen 1974 en 1999 hun problemen voor. In die 25 jaar kreeg ze bijna 300.000 brieven, vertelde ze in 2017 tijdens een interview met NRC. In die 25 jaar zag ze Nederland veranderen, vertelde ze aan NRC. „In de jaren 70 was ongehuwd samenwonen ergens nog een schandaal”, zei ze. Kessels schreef romans, thrillers en jeugd- en kinderboeken. Ook werkte ze als hypnosecoach. Ze hielp mensen door middel van hypnose om bijvoorbeeld gewicht te verliezen, te stoppen met roken of angsten te overwinnen. (NRC)