Verenigd Koninkrijk

Ex-minister Raab valt af in strijd partijleiderschap Conservatieven

Dominic Raab, ex-minister voor Brexitzaken, is uit de race voor het leiderschap van de Conservatieve Partij gevallen. Hij kreeg dinsdag in de tweede stemronde drie stemmen te weinig van zijn fractiegenoten. De volgende leider van de Conservatieven zal ook Theresa May opvolgen als premier en het beoogde Britse vertrek uit de EU meer vorm moeten geven. Boris Johnson, ex-buitenlandminister en oud-burgemeester van Londen, leek zijn favorietenrol verder te verstevigen. Hij kreeg 126 van de 313 stemmen, twaalf meer dan in de eerste ronde. Ook de ministers Jeremy Hunt (Buitenlandse Zaken, 46 stemmen), Michael Gove (Milieu, 41 stemmen) en Sajid Javid (Binnenlandse Zaken, 33 stemmen) en ex-diplomaat Rory Stewart (37 stemmen) gingen door. De volgende, derde stemronde is woensdag. (NRC)