Twintig jaar cel geëist tegen Sjonny W. voor drie keer doodslag

De Amsterdammer is drie keer doodslag ten laste gelegd. Moord is niet te bewijzen, stellen de aanklagers.

Foto Getty Images

Justitie heeft twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Sjonny W. De 46-jarige Amsterdammer wordt verdacht van doodslag op drie vrouwen. Dat meldt ANP.

Volgens de officier van justitie is W. verantwoordelijk voor de dood van de dertigjarige Sabrina Oosterbeek, die vermist wordt sinds 2017. Ook wordt hij verdacht van de doodslag op de dertigjarige Mirela Mos, in 2004, en de 26-jarige Monique Roossien, in 2003. De verdachte heeft tot nu toe alle betrokkenheid bij de vermissingen ontkend.

Volgens het OM wijst al het bewijs naar W., en heeft hij hiervoor geen geloofwaardige verklaring voor kunnen geven. W. is driemaal doodslag ten laste gelegd. Volgens de aanklagers is niet te bewijzen dat W. een vooropgezet plan had om de vrouwen te doden, vandaar dat hij niet wordt beschuldigd van moord.

De Amsterdammer bracht de nacht voor haar dood door met Oosterbeek. Na zijn aanhouding gaf W. toe drugs met haar te hebben gebruikt en seks met haar te hebben gehad. Ook met Mos zou W. seks hebben gehad en drugs gebruikt. De Roemeense vrouw werd in stukken gezaagd teruggevonden verdeeld over vijf vuilniszakken.

Lees ook: Amsterdammer verdacht van drie moorden