Justitie

Agent schuldig aan mishandeling Henriquez, ander vrijgesproken

Het gerechtshof in Den Haag acht agent ‘DH01’ schuldig aan mishandeling met de dood van Mitch Henriquez tot gevolg. Die kwam in 2015 om het leven bij een aanhouding. Het hof legt de agent deze woensdag een voorwaardelijke celstraf op van 6 maanden, met een proeftijd van een jaar. Hij krijgt geen beroepsverbod. Daarmee komt het hof deels tegemoet aan de eis van het Openbaar Ministerie. Agent ‘DH02’ is volledig vrijgesproken. De nabestaanden van Mitch krijgen een schadevergoeding van 20.000 euro, onder meer voor de reiskosten die ze hebben moeten maken. Een rechtbank in Den Haag veroordeelde de twee agenten eind 2017 tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, met een proeftijd van een jaar. De agenten waren tegen dat vonnis in beroep gegaan. (NRC)