Groep leerlingen in Ossendrecht getroffen door bliksem

Code geel

Op een militair oefenterrein in het Brabantse Ossendrecht zijn woensdagochtend veertien leerlingen van een VeVa-opleiding gewond geraakt nadat ze door de bliksem waren getroffen. Een van hen is zwaar gewond. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee in een verklaring. De VeVa is een mbo-opleiding waarbij leerlingen met ervaringsplekken worden voorbereid op een plek bij de krijgsmacht.

De zwaargewonde is van het oefenterrein op de Ossendrechtse Heide, tegen de Belgische grens nabij Woensdrecht, met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De dertien leerlingen die lichtgewond raakten, zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Het zou volgens Omroep Brabant gaan om een groep jongeren tussen 16 en 18 jaar oud.

Tijdens het onweer van woensdagochtend waren elders in het land ook blikseminslagen. Het KNMI had code geel afgekondigd voor het hele land.

In de Zeeuwse badplaats Cadzand werd een vakantiehuisje getroffen door de bliksem, waarbij brand ontstond. Ook in Spijkenisse brak brand uit op een zolder na blikseminslag. Of een brandend rieten dak in de Brabantse plaats Waspik ook is veroorzaakt door bliksem, wordt nog onderzocht.