Filmoverzicht: waargebeurde horror in ‘Der Goldene Handschuh’, raadsel Weinstein is niet opgelost

Recensies Naar de film deze week? ‘Der Goldene Handschuh’ is een achteloze exercitie in zwarte humor en sadisme. Veel directe medewerkers van Harvey Weinstein reflecteren in ‘Untouchable’ openlijk op de vraag wat ze wisten van Weinsteins misbruik en hoe ze daarmee omgingen.

 • ●●●●●

  ‘Der Goldene Handschuh’: Horror

  ‘Der Goldene Handschuh’ is een achteloze exercitie in zwarte humor en sadisme. Of slachtoffers van een moordenaar leven of sterven doet er weinig toe. Lees de recensie: Quasimodo in een Hamburgse hel

  Regie: Fatih Akin. Met: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt. In: 21 bioscopen

 • ●●●●●

  ‘Ik ben er even niet’: Documentaire

  Filmmaker en multimediakunstenaar Maartje Nevejan ‘viel’ als kind wel eens ‘weg’. In haar documentaire ‘Ik ben er even niet’ probeert ze antwoord te krijgen op de vraag: wat gebeurde er voordat het zwart van het bewustzijnsverlies het overnam? Lees de recensie: Greep proberen te krijgen op ‘wegvallen’ bij epilepsie

  Regie: Maartje Nevejan. In: 11 bioscopen

 • ●●●●●

  ‘La terra dell’abbastanza’: Drama

  ‘La terra dell’abbastanza’ is een misdaadfilm die weinig toevoegt aan het bloeiende maffiagenre. Meer aandacht voor de beweegredenen van hun personages zou beter zijn geweest. Lees de recensie: Meeleven is moeilijk met deze maffiapersonages

  Regie: Damiano en Fabio D’Innocenzo. Met: Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Milena Mancini, Luca Zingaretti. In: 18 bioscopen

 • ●●●●●

  ‘Untouchable’: Documentaire

  Veel directe medewerkers van Harvey Weinstein reflecteren in ‘Untouchable’ openlijk op de vraag wat ze wisten van Weinsteins misbruik en hoe ze daarmee omgingen. Dat maakt de film prikkelend en potentieel controversieel. Lees de recensie: Het raadsel Weinstein is niet opgelost

  Regie: Ursula Macfarlane. In: 33 bioscopen

 • ●●●●●

  ‘Men in Black: International’: Actiekomedie

  Net als in het 22 jaar oude origineel overtuigt de wisselwerking tussen twee totaal verschillende agenten nog het meest in ‘Men in Black: International’: de film heeft de dynamiek van een moderne romkom. Lees de recensie: Bij ‘Men in Black: International’ gaat actie boven humor

  Regie: F. Gary Gray. Met: Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Liam Neeson, Emma Thompson, Rafe Spall, Rebecca Ferguson. In: 115 bioscopen

 • ●●●●

  ‘Queen of Hearts’: Drama

  Het seksueel expliciete, strak uitgebalanceerde ‘Queen of Hearts’ is een moraalvertelling over kleine, invoelbare stapjes die naar de hel voeren. Lees de recensie: Stiefmoeder draait zich vast in eigen spinnenweb

  Regie: May el-Toukhy. Met: Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper. In: 33 bioscopen