Argentinië en Schotland uitgeschakeld, Engeland wint van Japan

Engeland en Japan hebben zich geplaatst voor de achtste finales. Argentinië en Schotland speelden gelijk en zijn uitgeschakeld.

Ellen White juicht nadat Engeland de 2-0 scoort.
Ellen White juicht nadat Engeland de 2-0 scoort. Foto Claude Paris/AP

Engeland heeft ook de derde groepswedstrijd op het wereldkampioenschap in Frankrijk woensdag gewonnen. De ploeg versloeg Japan met 2-0. Beide landen hadden zich al geplaatst voor de achtste finales. Met de winst is Engeland poulewinnaar geworden.

Halverwege leidde Engeland met 1-0. Ellen White scoorde al na 14 minuten, op aangeven van Georgia Stanway. In de slotfase maakte White er nog 2-0 van, nu na een assist van Karen Carney. In de andere wedstrijd in deze poule speelden Schotland en Argentinië gelijk, 3-3. Argentinië eindigde daardoor als derde in de groep. Beiden landen hebben zich niet geplaatst voor de achtste finales.

Dinsdag plaatsen Brazilië en Australië zich voor de achtste finales. Eerder hadden Italië, Duitsland, Engeland, Canada, Zweden, Verenigde Staten, Spanje, China, Noorwegen, Frankrijk en Nederland zich al geplaatst. Donderdag speelt Oranje om 18.00 uur het laatste groepsduel tegen Canada. Het gaat dan om poulewinst. (ANP/NRC)