Vier mensen neergeschoten bij huldiging Toronto Raptors

In het centrum van Toronto verzamelden zich maandag zo’n 1,5 miljoen mensen. Zij vierden de eerste NBA-titel van de Raptors.

Vele aanwezigen probeerden weg te vluchten toen er geschoten werd.
Vele aanwezigen probeerden weg te vluchten toen er geschoten werd. Foto Dan Hamilton/USA Today Sports

Bij de huldiging van de Toronto Raptors zijn maandag vier mensen neergeschoten. Zij zijn buiten levensgevaar. Een onbekend aantal mensen raakte gewond toen zij de plek waar geschoten werd, wilden ontvluchten. De politie heeft twee vuurwapens gevonden en drie mensen opgepakt.

In het centrum van Toronto vierden maandag zo’n 1,5 miljoen mensen het kampioenschap van de Toronto Raptors. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de basketbalcompetitie dat een team van buiten de Verenigde Staten de NBA-titel veroverde.

Twitter avatar finessebryan Shevaun Bryan Two in custody, two victims located in shooting at #TorontoRaptors parade. #Toronto https://t.co/wgoGXPFHrc
Lees meer over de titel: Toronto Raptors winnen historische NBA-titel

Na de schietpartij lag het feest enige tijd stil. De burgemeester van Toronto, John Tory, was teleurgesteld en boos dat iemand een wapen meeneemt naar een „vreugdevolle viering”. „Ik hoop dat de verantwoordelijken worden gepakt en wil de miljoenen andere mensen die gelukkig en vredig onze geliefde Toronto Raptors hebben gehuldigd bedanken”, reageerde hij op het nieuws.

Op het moment van de schietpartij stonden Tory en de Canadese premier Justin Trudeau met spelers uit het team op het podium. Via Twitter wenst Trudeau de gewonden een spoedig herstel. Ook bedankt hij de politie voor het snelle optreden. De basketbalploeg heeft nog niet gereageerd op het nieuws.