Twee zwaargewonden door steekpartij in azc

Een derde persoon raakte lichtgewond en is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden.

Over de aanleiding van het steekincident is niets bekend. Foto Lex van Lieshout / ANP

Door een steekpartij in een asielzoekerscentrum in Harderwijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee personen zwaargewond geraakt. Het gaat om mannen van 31 en 22 jaar.

De politie werd ontving rond middernacht een melding van een incident aan de Graaf Ottolaan. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) meldt dat bewoners in conflict raakten. De 23-jarige verdachte raakte lichtgewond en is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Over de ernst van de verwondingen en de aanleiding van het steekincident is niets bekend. De politie heeft forensisch onderzoek gedaan en gaat getuigen horen.