Thuiskok

Oesters met ei

Dit is wel een gerecht voor de luxepaarden onder ons. Alhoewel, de oesters lagen in de geboortestad van auteur Norman Musa voor het oprapen.

Breng 500 milliliter water in een steelpan aan de kook. Roer de blanke azijn erdoor. Voeg de oesters toe en blancheer ze een minuut. Schep ze uit het water en doe ze snel over in ijs(koud)water om het garen te stoppen.

Maak het eierbeslag. Meng de bloem, maismeel en zout goed en giet er daarna 100 milliliter water bij. Roer tot een glad geheel. Voeg de eieren toe; roer ze er krachtig doorheen. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan van 25 cm doorsnede. Giet het eierbeslag erin en druppel hier een eetlepel sojasaus over. Bak de omelet tot de onderkant bruin en knapperig is, keer hem om, laat het ei zeer kort nog wat garen en hak het ei in piepkleine stukjes. Schep de stukjes ei op een diep bord.

Zet de pan weer op het fornuis, zet het vuur hoog en voeg de tweede lepel olie toe. Bak de knoflook snel tot hij geurig en zeer lichtbruin is en voeg dan meteen de oesters en de lente-ui toe. Voeg zodra de ui zacht is geworden de tweede eetlepel sojasaus toe. Roer voorzichtig, schep de oesters bij de stukjes ei, strooi er witte peper over en zet op tafel.