Rotterdam

Minister neemt islamitische hogeschool bevoegdheid af

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, D66) heeft maandag de lesbevoegdheid afgenomen van de Europe Islamic University of Applied Sciences (EIUAS). De islamitische hogeschool in Rotterdam functioneert op financieel en bestuurlijk vlak onvoldoende.

De EIUAS mag zich geen hogeschool meer noemen en is niet langer bevoegd studenten een graad te verlenen. Sinds februari werd er door een faillissement al geen les meer gegeven. Het besluit van de minister betekent dat de school opnieuw accreditatie zou moeten aanvragen bij een doorstart.

In 2016 deed de fiscale opsporingsdienst FIOD onderzoek naar mogelijke fraude bij fondsenwerving van de hogeschool. De Inspectie van het Onderwijs concludeerde dat de bestuurlijke en financiële gang van zaken niet deugde. De hogeschool werd failliet verklaard op verzoek van vijf werknemers die salaris tegoed hadden. (NRC)