Ibrahim Afellay na acht jaar terug bij PSV

Afellay trainde het afgelopen seizoen al mee met PSV onder 19. Hij maakt nu zijn rentree in de A-selectie.

Ibrahim Affelay in 2016 tijdens de training van het Nederlands elftal.
Ibrahim Affelay in 2016 tijdens de training van het Nederlands elftal. Foto Remko de Waal/ANP

Voetballer Ibrahim Afellay (33) keert terug bij PSV. Hij tekent een jaarcontract bij de club waar hij acht jaar geleden vertrok. Afellay’s contract bij Stoke City werd in januari ontbonden, het afgelopen seizoen trainde de middenvelder al mee met PSV onder 19.

Trainer Mark van Bommel is „erg blij” met de terugkeer van Afellay:

„Ibi heeft als speler bepaalde eigenschappen die iedere trainer graag in zijn selectie heeft. En hij brengt een flinke dosis ervaring mee.”

Afellay verruilde in 2011 de Eindhovense club voor FC Barcelona. Daarna volgden FC Schalke 04, Olympiakos Piraeus en Stoke City FC, maar echt goed ging het niet. Hij werd continu geteisterd door blessures. „Na jaren met veel tegenslag is het hartstikke mooi om juist bij PSV deze kans te krijgen”, reageert Afellay.

Hij komt met een goed gevoel terug naar PSV. „Ik heb hier vijftien jaar van mijn leven doorgebracht en de mentaliteit die hier heerst past bij mij. In de voorbije maanden heb ik dat weer ervaren. Het voelt goed om hier weer aan de slag te gaan”, aldus de 53-voudig international. Dinsdag wordt Afellay medisch gekeurd, vanaf woensdag traint hij mee met de selectie.