Documentaire

Climate Change - The Facts Canvas, 21.20-22.20u.

David Attenborough werd vorige maand 93 jaar oud, maar blijft zeer actief. Hij wil dan ook een belangrijke boodschap overbrengen. De wereldberoemde bioloog en programmamaker houdt zich meer dan ooit bezig met de gevolgen van klimaatverandering en de afname van biodiversiteit. Zijn voice-over gaf de indrukwekkende Netflixserie Our Planet extra gewicht. „Zijn rol is cruciaal, ook vanwege de autoriteit die zijn stem uitdraagt. We willen vertellen hoe belangrijk de natuur is en dan kun je geen betere woordvoerder hebben”, zei documentairemaker Keith Scholey daarover tegen NRC. Attenborough maakt ook nog steeds programma’s voor de BBC. In de special Climate Change - The Facts bespreekt hij de verontrustende wetenschappelijke feiten. Zijn eerste woorden in documentaire laten er geen twijfel over bestaan: „Op dit moment worden we geconfronteerd met onze grootste bedreiging in duizend jaar.” Weterschappers leggen daarna helder uit wat er aan de hand is. Ze bepreken ook mogelijke oplossingen. Want we zijn nog niet te laat, al hebben we nog maar weinig tijd.