Christchurch

Voor delen van beelden na aanslag 21 maanden celstraf

Een man in Nieuw-Zeeland, Philip Arps, is veroordeeld tot 21 maanden cel voor het delen van de livestream van de aanslag in maart dit jaar op twee moskeeën in Christchurch. De schutter, hoofdverdachte Brenton Tarrant (29), zond van zijn aanslag live beelden uit op Facebook. De rechts-extremistische Arps deelde deze beelden met zo’n dertig mensen. Ook heeft Arps een bewerkte variant van de beelden gedeeld, waarin de opmaak van een videospel was toegepast. Hierop werd het aantal doden bijgehouden en was een kruisrichtpunt ingevoegd. Nieuw-Zeeland stelde het delen van beelden van de aanslag strafbaar met een celstraf van maximaal veertien jaar. (Reuters)

Correctie (18 juni 2019): In een eerdere versie van dit artikel stond in de kop dat Arps 21 jaar celstraf had gekregen. Dat moest 21 maanden zijn en is hierboven aangepast.