Drugshandel

Spanje pakt Turks-Nederlandse ‘heroïnekoning’ voor derde keer

Een tweemaal eerder voor drugssmokkel gepakte Turkse-Nederlander is vrijdag opnieuw gearresteerd, ditmaal in de noordwestelijke Spaanse regio Galicië. De 61-jarige Sadullah U., alias ‘Nicol’, werd aangehouden bij een tolhuisje, waar zeven kilo heroïne werd gevonden in een verborgen ruimte van zijn Audi A3. Hij wordt in verband gebracht met een groter netwerk, dat ook speed smokkelde. In de Spaanse pers wordt U. de ‘Koning van de Heroïne’ genoemd. Dit nadat hij in 2008 in de Catalaanse badplaats Sitges werd gepakt met 316,5 kilo heroïne in een zeilboot: destijds de grootste heroïnevangst ooit. Ook in 1994 werd hij al gepakt met 118 kilo van de drug, toen in Madrid. U. werd al enige tijd geschaduwd en zou uit vrees voor de politie deels in zijn auto gewoond hebben en nooit mobiel telefoneren. (NRC)