Lodewijk Asscher

PvdA: loon van leraren op basisschool moet omhoog

De Partij van de Arbeid wil dat er 580 miljoen euro extra naar de onderwijsbegroting gaat. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher vindt dat de loonkloof tussen basis- en voortgezet onderwijs kleiner moet, zei hij in een interview met Trouw. Komt het geld er niet, dan dreigt de partij in de Eerste Kamer tegen de onderwijsbegroting te stemmen. Docenten op de middelbare school verdienen meer dan hun collega’s in het primair onderwijs. Eerder dit jaar waarschuwden onderwijsministers Arie Slob (CU) en Ingrid van Engelshoven (D66) voor het groeiende lerarentekort in met name het primair onderwijs. Daar is het aantal vacatures flink toegenomen. Het lerarentekort neemt naar verwachting de komende jaren toe doordat de economie aantrekt en er minder leraren beschikbaar zijn. (NRC)