Grote brand in kringloopwinkel Berkel en Rodenrijs

Een deel van de Rotterdamse metro is maandag stilgelegd vanwege een grote brand op een industrieterrein in Berkel en Rodenrijs.

Rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien.
Rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Op een industrieterrein in Berkel en Rodenrijs is maandag een grote brand uitgebroken. Het vuur zou volgens RTV Rijnmond zijn ontstaan in een meubelfabriek. Vervolgens zou de brand zijn overgeslagen op een kringloopwinkel. De metro tussen station Meijersplein in Rotterdam en Pijnacker-Zuid werd tijdelijk stilgelegd.

De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. De meubelfabriek is volgens RTV Rijnmond volledig afgebrand. Ook twee woningen naast het bedrijfspand konden niet gered worden. Bij de brand zouden vijf mensen zijn gewond geraakt, waaronder twee brandweerlieden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De eigenaar van de kringloopwinkel zegt tegen RTV Rijnmond dat er volgens hem geen gevaarlijke stoffen in het gebouw aanwezig waren.

NL-Alert

De politie heeft een NL-Alert voor de omgeving afgegeven. Via de website rijnmondveilig.nl adviseren de Rotterdamse hulpdiensten omwonenden de ramen en deuren te sluiten in verband met de rook. Rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien.