Geen tweede termijn voor topman ABN Amro Kees van Dijkhuizen

Financiële sector

Kees van Dijkhuizen.
Kees van Dijkhuizen. Foto Lars van den Brink

Bestuursvoorzitter van ABN Amro Kees van Dijkhuizen vertrekt volgend jaar bij de bank. Zijn eerste termijn loopt op 12 april 2020 af en hij laat weten deze niet te verlengen, meldt de bank zondag in een verklaring. Van Dijkhuizen volgde in 2017 Gerrit Zalm op. Daarvoor was hij vier jaar financieel directeur van de bank. In een verklaring zegt hij „volledig gecommitteerd” te zijn om de strategie van de bank voort te zetten „om daarna met alle vertrouwen het stokje door te geven”. President-commissaris Tom de Swaan bedankt Van Dijkhuizen in de verklaring en zegt dat de bank er goed voor staat. „We kijken ernaar uit om de goede samenwerking voort te zetten en om de komende tijd verdere stappen te maken.” De bank schrijft zowel binnen als buiten het bedrijf te zoeken naar een opvolger. Afgelopen jaar was er binnen de bank kritiek op het leiderschap van Van Dijkhuizen. Medewerkers trokken tot twee keer toe aan de bel, in brieven aan de toezichthouders en, anoniem, aan het Financieele Dagblad. (NRC)