Dode bij schietpartij in Amsterdam-Noord

Bij een schietpartij in de hoofdstad is maandag een nog onbekende persoon omgekomen. Er is nog geen dader opgepakt.

Hulpverleners op de Papaverweg.
Hulpverleners op de Papaverweg. Foto Olim Bajmat/ANP

In Amsterdam is maandagavond een dode gevallen bij een schietpartij. Dat meldt de politie. Het incident vond rond 21.20 uur plaats aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet baten. Er is niets bekend over zijn of haar identiteit.

Ook is er nog geen verdachte aangehouden. De politie riep eerder op de avond op uit te kijken naar een zilverkleurige BMW met een Belgisch kenteken. Later maakte de politie bekend een dergelijke auto gevonden te hebben in Zaandam. De kentekenplaten van deze wagen waren volgens stadszender AT5 verdwenen.

De politie zegt „op de grond en in de lucht” te zoeken naar de dader. AT5 meldt dat getuigen de schutter hebben gezien, het zou gaan om een man.

Het incident vond rond 21.20 uur plaats aan de Papaverweg.