Cricket

Ultieme erestrijd

Foto’s Reuters, AP

Het is, cijfermatig en emotioneel, misschien wel de ultieme confrontatie in de sportwereld: de cricketteams van India en Pakistan tegenover elkaar. Honderden miljoenen fans volgden het duel tussen de aartsrivalen, die elkaar zondag op Old Trafford (het cricketstadion van Manchester) troffen in de groepsfase van het WK. Toen beide landen op het WK van 2011 de halve finale speelden, werd de wedstrijd bekeken door 495 miljoen tv-kijkers. Vermoedelijk zijn de kijkcijfers van zondag nog hoger. Hoewel het even regende leverde het duel wel een resultaat op. India, titelfavoriet, was met een score van 336 runs te sterk voor Pakistan. Grote man bij India was Rohit Sharma (140 runs), gesteund door zijn captain Virat Kohli (77 runs, bovenste foto). In het door de regen ingekorte duel kwam Pakistan niet verder dan 212 runs.