Brieven

Liefde op het eerste bericht

‘Hey, brak?” Dit waren de eerste woorden die ik ‘s ochtends via WhatsApp toegestuurd kreeg van een jongen die de vorige nacht mijn nummer vroeg. Echt superromantisch… Toch heeft de beste meneer er goed aan gedaan om een berichtje te sturen, want we raakten aan de praat en hij bleek erg grappig en gezellig.

Of nou ja, onze gesprekken via onze smartphoneschermpjes waren erg gezellig. Ik had hem nog maar één keer face-to-face gesproken tijdens onze eerste ontmoeting in de kroeg en ja, daar weten we allebei niet zoveel meer van. Uren achter elkaar appten we zonder dat we elkaar al vaker hadden gezien in real life. Best vreemd eigenlijk dat we tegenwoordig elkaar eerst maar wat ‘beter leren kennen’ via onze smartphones. De jongen in kwestie is inmiddels een jaar mijn vriend.

Ik geef eerlijk toe, het is bij mij zelfs zo erg dat wanneer mijn vriend niet binnen een uur of drie reageert, ik ongerust of soms zelfs een beetje boos word. Binnen onze relatie gebruik ik m’n smartphone misschien wel te veel en hij te weinig, maar tot nu toe zitten we nog op die roze wolk en maken we er nooit ruzie om. Tot slot kan ik met zekerheid zeggen dat onze mobieltjes een aanzienlijk minder grote rol spelen wanneer mijn vriend en ik fysiek bij elkaar zijn. Dan genieten we zo van elkaar dat we soms vergeten om aan de rest van de wereld te laten weten dat we er nog zijn.

Marie-Claire Persijn (19, Enschede)