Witte Huis

Sarah Huckabee Sanders vertrekt als perschef van president Trump

Sarah Huckabee Sanders verlaat het Witte Huis. Dat heeft president Donald Trump donderdagavond op Twitter bekendgemaakt. Sanders was sinds juli 2017 perschef van het Witte Huis. Trump dankte haar voor haar „buitengewone talenten”. Sanders zal tot eind juni aanblijven als perschef, het is nog niet duidelijk wie haar opvolgt. Daarna keert ze volgens Trump terug naar Arkansas. De president zegt te hopen dat zij zich verkiesbaar zal stellen als gouverneur van deze staat. Sanders’ vader heeft deze functie tussen 1996 en 2017 vervuld. Sanders heeft Trump en zijn beleid de afgelopen jaren altijd met felle bewoordingen verdedigd tegenover de pers, zowel voordat zij bij het Witte Huis in dienst kwam als tijdens haar werk als perschef. Sanders was de derde vrouw die deze functie vervulde. (NRC)