Thuiskok

Chocolade-karamelplakken

Date fruit on a white background.
Date fruit on a white background.

Tot slot een verantwoorde lekkernij voor het weekend. Bekleed een bakplaat van 29 x 18 centimeter met bakpapier. Maak eerst de bodem. Maal de dadels in de keukenmachine op de pulsstand tot een pasta. Voeg de havermout en cacao toe en meng die er goed door op de pulsstand. Doe tot slot de geschaafde amandelen erbij en meng alles nog een keer door op de pulsestand. Strijk het dadel-havermengsel uit op de beklede bakplaat en laat het 10-15 minuten opstijven in de koelkast. Maak de middenlaag door de dadels in de keukenmachine op de pulsstand tot een pasta te malen. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en maal alles glad op de pulsstand. Strijk het mengsel uit over de bodem en laat het geheel 30 minuten opstijven in de koelkast. Maak tot slot de bovenlaag door de ahornsiroop, cacaoboter en cacao in een pannetje op laag vuur 5-10 minuten te verhitten tot de cacaoboter is gesmolten. Schenk dit cacaomengsel over de pindakaaslaag en strijk het gelijkmatig uit met een spatel. Laat het geheel 1-2 uur opstijven in de koelkast. Strooi er na een uur, als het al iets stevig is maar nog niet helemaal is opgestijfd, een handvol pinda’s over. Til de plak van de bakplaat en snijd hem in repen of blokjes.