Oproep aan korpschef

Moeder Mitch Henriquez: ontsla agenten bij veroordeling alsnog

De agenten die betrokken waren bij de dood van Mitch Henriquez, in 2015, moeten bij veroordeling in hoger beroep worden ontslagen bij de politie. Daartoe roept Maria Henriquez, de moeder van de overleden 42-jarige Mitch Henriquez, op in een brief die donderdag is verstuurd aan korpschef Erik Akerboom. De brief is in handen van NRC. Henriquez overleed door een hardhandige arrestatie bij een festival in Den Haag. De uitkomst van de eerste behandeling van de zaak was dat de twee betrokken agenten niet de cel in hoefden, omdat zij niet opzettelijk hadden gehandeld. Wel kregen zij zes maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van één jaar. De twee gingen in hoger beroep en begin april werd er tegen hen een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist. (NRC)