In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
De politie heeft dinsdag een man staande gehouden buiten het Legislative Council Complex in Hongkong, twee dagen nadat de stad getuige was van de grootste straatprotesten in zo’n vijftien jaar tijd. Massa’s mensen gingen de straat op om te protesteren tegen een nieuwe wet die de Chinese regering wil aannemen, die uitlevering van Hongkong - dat een status aparte heeft -naar het Chinese vasteland makkelijker moet maken. De afgelopen weken hielden enkele bedrijven uit protest de deuren gesloten; woensdag gingen ook tienduizenden burgers de straat op. De demonstraties werden hard neergeslagen.
Foto Isaac Lawrence / AFP
Een tijger in de dierentuin van de stad Lahore (Pakistan) zoekt verkoeling in het verblijf van de katachtigen.
Foto Arif Ali / AFP
Duizenden fans in Montreal keken maandag via grote schermen naar een van de finalewedstrijden van de NBA: de Toronto Raptors tegen de Golden State Warriors. Donderdag beslechtte de Canadese ploeg de best-of-seven-series tegen de regerend kampioen Golden State Warriors definitief in hun voordeel. De Raptors wonnen voor het eerst in de geschiedenis van hun club de Amerikaanse basketbalcompetitie; en het was de eerste keer dat een Canadese ploeg kampioen werd van de Amerikaanse profcompetitie.
Foto Peter McCabe / AP
Een bovenaanzicht van de Amerikaanse zuidgrens: links in beeld Mexico, rechts de Verenigde Staten. De foto werd gemaakt vanuit Playas de Tijuana.
Foto Guillermo Arias / AFP
Een arbeider in Bangladesh neemt even pauze, en doet een dutje in een handkar op Babu Bazar, een grote rijstmarkt in Dhaka.
Foto Monirul Alam / EPA
Een vrouw reageert geschokt nadat een politieman haar huis in Johannesburg is binnengevallen. Hij heeft daarvoor de deur naar haar kamer ingetrapt. De politie van de Zuid-Afrikaanse stad voert met regelmaat grote acties uit in flatgebouwen en wijken die zouden worden gerund door criminelen. Deze schimmige huisbazen nemen de gebouwen of wijken over en gebruiken die als uitvalsbases. Door de illegale bezetting zijn de gebouwen in verval geraakt - wat ook weer meer criminaliteit aantrekt.
Foto Kim Ludbrook / EPA
Een man loopt door een veld bij de stad Al-Qahtaniyah, terwijl de rook omhoog kringelt van in brand gestoken landbouwgrond. In verschillende delen van Syrië zijn de afgelopen weken velden in vlammen opgegaan, waarschijnlijk als onderdeel van een oorlogsstrategie. Alle strijdende partijen geven elkaar hiervan de schud. In de door Koerden beheerde Hasakeh, ook wel bekend als een ‘graanschuur’ voor de regio, hebben strijders van Islamitische Staat brand gesticht op korenvelden.
Foto Delil Souleiman / AFP
Een kudde vee is gestrand door een overstroming na zware regenval in de Chinese provincie Jiangxi.
Foto Reuters
‘Influencers’ zijn naar Florence gekomen voor de Pitti Immagine Uomo, een mode-evenement waarbij ruim duizend merken hun zomercollecties voor volgend jaar tonen. Maar minstens net zo belangrijk zijn de bezoekers, die hun eigen outfits en creativiteit tentoonspreiden - al flanerend over het centrale publieke plein van de stad.
Foto Miguel Medina / AFP
De Amerikaanse band Slayer trad dinsdag op in een afgeladen Papp Laszlo-arena in het Hongaarse Boedapest.
Foto Balazs Mohai / EPA
In mei kampte Venezuela veelvuldig met stroomstoringen. Op 23 mei waren de lichten in slechts twee appartementen aan in dit flatgebouw in Maracaibo, de op een na grootste stad van het land. Inmiddels hebben veel mensen aparte generatoren gekocht, zodat ze enkele huishoudelijke apparaten kunnen gebruiken tijdens zo’n ‘black-out’.
Foto Rodrigo Abd / AP
Dit ontheemd Jemenitische jongetje - dat op de vlucht is geslagen voor geweld - woont nu in een opvangkamp in het district Abs, in het noordwesten van het land.
Foto Essa Ahmed / AFP
De Franse choreograaf en danser Nicolas Huchard, een artiest in het befaamde Cirque de Paname, wordt gefotografeerd in Parijs.
Foto Joel Saget / AFP
In de stadsprefectuur Lianyungang, in het noorden van de Chinese provincie Jiangsu, gebruikt een boer een tractor om tarwe te drogen te leggen tijdens het oogstseizoen.
Foto AFP
Uitzicht op de skyline van Seoul. Een bezoekster kijkt op haar telefoon.
Foto Ed Jones / AFP