Thuiskok

Salade van zwarte rijst

Dit is een van Ella’s lievelingsrecepten, schrijft ze. Het is een smakelijke salade, vullend, maar tegelijk licht op de maag. De sinaasappel is optioneel, maar is aan te raden voor een lekker, fris accent. U kunt het warm eten, meteen na de bereiding, maar koud is het ook lekker.

Verwarm de oven voor op 240 graden. (heteluchtoven 220 graden). Zet de zwarte rijst in een pan onder water, breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat de rijst 40-45 minuten of zoals je lekker vindt op middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Giet de rijst af.

Leg, terwijl de rijst kookt, de aubergine op een grote bakplaat en hussel de stukjes om met een scheutje olijfolie en wat zout en peper. Rooster de aubergine 10-15 minuten. Schep als de aubergine 10 minuten in de oven zit de stukjes zoete aardappel erdoor en zet de bakplaat nog 30 minuten in de oven.

Haal de gare aubergine en zoete aardappel uit de oven en meng ze met de rijst, amandelen, sinaasappelpartjes als je die gebruikt en chilivlokken. Meng de ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper en schenk de dressing over de salade. Hussel alles goed om en strooi de gehakte koriander erover.