Ruim twintig gewonden bij rellen Memphis na dodelijke arrestatie

Zo’n driehonderd inwoners van de Amerikaanse stad Memphis gingen woensdag de straat op nadat een man bij zijn arrestatie werd neergeschoten door agenten en overleed.

Zo'n driehonderd mensen gingen de straat op in Memphis, nadat Sonny Webber tijdens zijn arrestatie werd doodgeschoten.
Zo'n driehonderd mensen gingen de straat op in Memphis, nadat Sonny Webber tijdens zijn arrestatie werd doodgeschoten. Foto Jim Weber/AP

Bij protesten na de dood van een arrestant in de Amerikaanse stad Memphis zijn woensdagnacht zeker 24 agenten en twee journalisten gewond geraakt. Volgens de burgemeester van de stad gaat het om voornamelijk lichte verwondingen, zo meldt persbureau Reuters.

Zo’n driehonderd demonstranten waren die avond de straat op gegaan om zich uit te spreken tegen politiegeweld, in het bijzonder jegens zwarte mannen. Het protest liep uit de hand toen enkele demonstranten stenen gooiden naar en spuugden op agenten en dienstauto’s. De politie probeerde de menigte onder controle te krijgen met traangas.

Aantal schoten onbekend

Woensdag zochten politieagenten de 21-jarige Sonny Webber thuis op in het arbeidersdistrict Frayser om hem te arresteren. Webber zou vervolgens zijn auto tegen de dienstwagens van de agenten hebben geramd. Hij stapte uit en liep met een wapen op hen af. Daarop loste de politie schoten, waarna de arrestant overleed. Volgens het justitieel onderzoeksbureau van de staat Tennessee is nog niet bekend hoe vaak op de man is geschoten, schrijft persbureau AP.

Verschillende politici in Tennessee hebben zich uitgesproken tegen de handelwijze van de politie bij de arrestatie van het slachtoffer en het inzetten van traangas tegen de demonstranten.

Twitter avatar tamisawyer Tami Sawyer The rain is the only reason the tear gas tonight didn’t permeate the entire neighborhood. I still can’t believe that move was made.