Procesvoorzitter

Oud D66-leider Pechtold gaat renovatie Binnenhof begeleiden

Voormalig D66-leider Alexander Pechtold gaat de renovatie van het Binnenhof begeleiden. Dat heeft staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken, CDA) woensdag bekendgemaakt. Pechtold zal een adviserende functie krijgen en voor het zomerreces met zijn eerste aanbevelingen komen. Hij krijgt de rol van ‘procesvoorzitter’ toegewezen vanwege „zijn kennis en expertise”. De grootschalige renovatie van het Binnenhof verloopt niet zonder problemen. Knops kreeg de afgelopen tijd meermaals kritiek uit de Tweede Kamer op de plannen van het aangestelde architectenbureau, en het gebrek aan regie van het Rijksvastgoedbedrijf. Op verzoek van de Kamer heeft hij architect Pi de Bruijn, die eerder onder meer het gebouw van de Tweede Kamer ontwierp, betrokken bij het project. (NRC)