Gasbevingen

Minister Wiebes verruimt schaderegeling voor Groningers

Alle Groningers die vóór deze donderdag aardbevingsschade aan hun woning hebben gemeld, komen in aanmerking voor een schadevergoeding. De zogeheten stuwmeerregeling wordt daarmee verruimd. Eerder kwamen alleen huizenbezitters in aanmerking als ze de schade voor eind vorig jaar hadden gemeld. In totaal kunnen nu ongeveer 19.000 Groningers met aardbevingsschade van de regeling gebruikmaken. Eerder waren dat er 9.000. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD) erkent donderdag in een brief aan de Tweede Kamer dat het stellen van een harde grens en de datum van 1 januari „zorgt voor een ongelijke behandeling tussen bestaande en nieuwe gevallen”. Hij acht het verruimen van de grens die hij begin deze maand stelde daarom gerechtvaardigd. (NRC)