Podcast

Wat weten we echt over zwarte gaten?

Een oneindig klein punt dat alles in zijn buurt opslokt: zwarte gaten zijn een mysterieus verschijnsel in het heelal. Toch is het wetenschappers gelukt een zwart gat te fotograferen. Althans: de scháduw van een zwart gat. Hoe kregen ze dat voor elkaar? En eindigt de aarde ook ooit in een zwart gat?

Met zijn relativiteitstheorie creëerde Einstein al een theoretische mogelijkheid voor het bestaan van zwarte gaten, maar met de recente foto van een zwart gat lijkt hun bestaan nu onomstotelijk bewezen. Maar is dat wel zo zeker? In deze aflevering van Onbehaarde Apen alles over singulariteiten, accretieschijven en zwarte gaten in alle soorten en maten.

Luister ook de vorige alevering van Onbehaarde Apen waarin Eddy Echternach te gast was: Hoe gevaarlijk zijn ruimterotsen?.