Thuiskok

Mais-chowder

Dit is een heerlijk romige chowder waarbij de verschillende elementen, het zuur van de citroen, het zoetige van de kokosmelk en de mais, het pittige van de chili en het kruidige van de koriander perfect naar voren komen. Kan prima zonder de yoghurt, wat mij betreft.

Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven 200 graden). Leg de maiskorrels op een grote bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Hussel ze om met wat zout en peper en zet ze 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Stoof intussen de ui en knoflook met een beetje olijfolie en zout en peper in een grote steelpan 10-15 minuten zachtjes tot ze zacht zijn.

Voeg de goudbruine mais toe en stoof alles nog twintig minuten; roer af en toe om te voorkomen dat het gerecht aanbakt. Voeg na twintig minuten de chilivlokken, de bouillon, het citroensap en de kokosmelk toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur als de maiskorrels zacht zijn en maal de chowder fijn met de staafmixer.

Schep de chowder in kommen en serveer met een schepje yoghurt en wat koriander erop.