Recensie

Recensie Muziek

Flying Lotus’ nieuwe was het wachten waard

Jazztronica-producer Flying Lotus maakte een uitstapje naar rap, produceerde hits voor Thundercat en Kendrick Lamar en schreef filmmuziek. Nu is er, vijf jaar na You’re Dead, eindelijk weer een album. Klonken zijn 8-bits jazzimprovisaties vroeger ontsporend psychedelisch, Flamagra klinkt gelikter, met elementen van pop en r&b. Er doet een hele trits bekenden mee: van Thundercat en Solange tot David Lynch en Anderson .Paak, wiens bijdrage meteen een hele sterke is. ‘FlyLo’ speelt een glansrol als verbinder van talent. Met verende bassen linkt hij zijn eigen speeldooselektronica aan de goofy teksten van Tierra Whack, waarna we via de spookachtige raps van Denzel Curry uitkomen bij David Lynch’ horror-hoorspel. Zo smeert de meesterverteller ongelofelijk veel uitersten soepel aan elkaar met baskracht tien, tot een 27-delig meesterwerk dat druipt van de funk. Flamagra was het wachten waard.