Wielrennen

Dauphiné: Teuns wint, Dumoulin verliest minuten

Dylan Teuns heeft de tweede etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Belg versloeg in de eindsprint van een pittige heuvelrit van Mauriac naar Craponne-sur-Arzon zijn Franse medevluchter Guillaume Martin. Het duo had aan de finish een voorsprong van 13 seconden op een groepje met favorieten, onder wie Chris Froome, Thibaut Pinot, Adam Yates en Nairo Quintana. De Deen Jakob Fuglsang eindigde als derde. Wout Poels finishte op de negende plaats als beste Nederlander. Teuns nam de leiderstrui over van de Noor Edvald Boasson Hagen. Tom Dumoulin was mee in de vroege vluchtgroep en wilde in de rit over 180 kilometer met acht gecategoriseerde bergjes duidelijk zijn conditie testen. De kopman van Sunweb werd echter ingelopen en verloor uiteindelijk bijna 9 minuten. (ANP)