Raytheon Technologies

Trump afhoudend over defensiefusie

Trump in Ierland, vorige week.
Trump in Ierland, vorige week. Foto AFP

Het Amerikaanse industrieel concern United Technologies en het Amerikaanse defensiebedrijf Raytheon willen fuseren. Dat hebben beide bedrijven zondag bekendgemaakt. Het bedrijf zou Raytheon Technologies gaan heten. Het moet een van de grootste defensiebedrijven van de VS worden, met een geschatte marktwaarde van meer dan 100 miljard dollar (88,4 miljard euro). United Technologies levert vooral aan bouwers van passagiersvliegtuigen en maakt onder meer communicatieapparatuur. Raytheon is een grote leverancier van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het maakt onder meer de Tomahawk-kruisraket en Patriot-raketsystemen. President Donald Trump reageerde afhoudend op de plannen. „Ik ben een beetje bezorgd”, zei hij op tv-zender CNBC. „Als ik hoor dat ze fuseren, haalt dat niet meer concurrentie weg?” De fusie moet worden goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. In het gefuseerde bedrijf moeten aandeelhouders van United Technologies 57 procent van de aandelen krijgen, die van Raytheon de rest. (Bloomberg, AP)