Migratie

Dreiging importheffingen VS tegen Mexico blijft na deal bestaan

Ondanks een deal vrijdag tussen de Verenigde Staten en Mexico over de aanpak van illegale immigratie blijft de dreiging van Amerikaanse importheffingen op Mexicaanse producten bestaan. Mexico beloofde meer migranten op te vangen die wachten op een beslissing over hun asielverzoek in de VS. Het land gaat ook de zuidgrens met Guatemala beter bewaken. De Amerikaanse president Donald Trump had gedreigd vanaf deze week een importheffing van vijf procent op te leggen op alle goederen uit Mexico als er geen overeenkomst zou zijn gesloten. Vrijdag twitterde de president dat de heffingen van de baan waren. Maar maandag volgde per tweet het dreigement dat als het Mexicaanse parlement de deal niet goedkeurt, de importtarieven alsnog worden ingevoerd. (NRC)