Atletiek

Dafne Schippers is snel in Hengelo en kan naar het WK

Dafne Schippers heeft haar fans zondag verwend met een zege op de 100 meter bij de FBK Games in Hengelo. Ze won in 11,06 seconden; daarmee snelde ze niet alleen onder de limiet voor de WK in Doha, ze stelde ook al haar ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio veilig. „Heerlijke race. Hier ben ik erg blij mee”, zei ze. Schippers kende een moeizame voorbereiding op het zomerseizoen door een rugblessure. Het duurde lang voordat ze pas echt op snelheid kon trainen. „Deze 100 meter voelde eigenlijk als de eerste echte 100 van dit seizoen. De start was goed en ook het laatste stuk was prima, alleen daartussen kan het nog beter. Ik voel dat er nog veel ruimte is en dat is erg fijn. Ik heb ook nog alle tijd om de zaken verder te verfijnen en aan te scherpen, want de WK in Doha is nog maanden weg.” (ANP)