Man brengt zichzelf om het leven in Helmonds zorgcentrum

Een onbekende man liep maandagmiddag met een mes een zorgcentrum in Helmond in. Voordat de politie hem kon overmeesteren, verwondde hij zichzelf.

Veel bewoners van het Helmondse zorgcentrum waren getuige van het incident.
Veel bewoners van het Helmondse zorgcentrum waren getuige van het incident. Foto Lex van Lieshout/ANP

Een onbekende man heeft zichzelf maandagmiddag in een Helmonds zorgcentrum van het leven beroofd. Hij liep met een mes het verblijf binnen en dreigde daarna zichzelf iets aan te doen. Toen toegesnelde politieagenten hem probeerden te overmeesteren, verwondde hij zichzelf. Dat meldde de politie maandagmiddag op Twitter.

De man was zelf geen bewoner van het zorgcentrum. Omdat het niet om een misdrijf gaat, wil een politiewoordvoerder niets kwijt over de identiteit van de man of de toedracht van het voorval. De politie maakte verder op Twitter bekend dat veel mensen getuige zijn geweest van het incident. Voor personeel en de seniore bewoners van het centrum is slachtofferhulp ingeschakeld.

Volgens een getuige die Omroep Brabant sprak, waren tegen de zestig ouderen in de eetzaal van het verblijf toen de man rond 12.30 uur naar binnenliep. Er zou paniek zijn ontstaan onder de senioren, die onder begeleiding van verplegers de zaal uit werden gebracht.

Twitter avatar politieob Politie Oost-Brabant We onderzoeken incident in woonzorgcentrum aan De Ameide in #Helmond. Een man met een mes liep tegen 12.30 uur het centrum binnen en dreigde zichzelf iets aan te doen. Gelalarmeerde agenten probeerden hem te overmeesteren. Daarbij stak de man zichzelf, zijn toestand is zorgelijk.
Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.