‘We beginnen de dag met muesli en fruit’

Peter van der Pol (56), werkzaam bij nutsbedrijf Liander, gaat vanavond wokken. De groenten en saus zijn voor hem en zijn echtgenote, maar de kip eet hij alleen. „Mijn vrouw is vegetariër.”

Is dat niet lastig, dat de een geen vlees eet?

„Welnee, je houdt gewoon rekening met elkaar. Nu we met z’n tweetjes zijn, is het ook minder moeite om twee verschillende gerechten te koken. Toen de kinderen nog thuis woonden, was het anders. Dan wil je niet te veel gedoe.”

Was het boodschappen doen toen ook anders?

„Toen deed ik één keer in de week boodschappen, nu bijna elke dag. Ik vul aan wat we nodig hebben en je hebt versere groenten, dat is een voordeel. Ik maak soms een lijstje, maar dat heb ik vandaag op het aanrecht laten liggen. Gelukkig zit het nog wel in mijn hoofd.”

Het is weekend, haalt u dan andere dingen?

„Doordeweeks proberen we netjes te leven, we eten veel groenten en beginnen de dag gezond met muesli en fruit. In het weekend nemen we graag een drankje, een nootje, een chipje – dat ligt er nu ook in. We zijn ook gek op pure chocolade. Verder gebak voor de visite en ijsjes voor de kleinkinderen.”

Ik zie weinig A-merken, behalve de Coca Cola en Lipton Ice Tea.

„Ik ben niet zo’n merkenman, op een paar uitzonderingen na. Die cola heb ik vooral omdat het in blik zit. Na één cola heb ik wel genoeg gehad en als ik dan een fles neem, is de prik er snel af.”