Noorwegen verslaat Nigeria met gemak, ook Spanje en Duitsland winnen

Noorwegen scoorde driemaal. Eerder won Spanje van Zuid-Afrika (3-1), Duitsland versloeg China met 1-0.

Vreugde bij de Noorse voetbalsters na het eerste doelpunt.
Vreugde bij de Noorse voetbalsters na het eerste doelpunt. Foto Christian Hartmann/Reuters

De Noorse voetbalvrouwen hebben zaterdag een goede start gemaakt op het wereldkampioenschap in Frankrijk. Ze versloegen met gemak Nigeria, de wedstrijd eindigde in 3-0. Ada Hegerberg, de beste voetbalster ter wereld, speelt niet mee op het WK uit onvrede met het gebrek aan professionaliteit en waardering voor het vrouwenvoetbal.

Zaterdag maakte Guro Reiten het eerste Noorse doelpunt, al in de zeventiende minuut. Lisa-Marie Utland deed dit in de 34ste minuut nog dunnetjes na, en drie minuten later was het weer raak toen Osinachi Ohale het derde doelpunt maakte. Woensdag speelt Noorwegen tegen Frankrijk, dat vrijdag met 4-0 van Zuid-Korea won.

Spanje wint moeizaam

De Spaanse voetbalvrouwen hebben zaterdag met 3-1 gewonnen van Zuid-Afrika op het wereldkampioenschap in Frankrijk. Voor de rust stond het nog 0-1 voor de Zuid-Afrikanen, die voor het eerst meedoen aan het WK. In de laatste twintig minuten wisten de Spaanse vrouwen zich te herpakken en vielen er drie goals.

De vrouw van de wedstrijd was Jennifer Hermoso. Zij maakte het eerste doelpunt middels een penalty in de 70ste minuut, een prestatie die ze in de 83ste minuut herhaalde. Na een seintje van de VAR moest de bal net voor tijd opnieuw op de stip, waarna Lucía García de 3-1 maakte.

Lees ook: Dit is het WK van de gelijkheid

Duitsland nipt langs China

De Duitse vrouwen hebben eerder op zaterdag hun eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap in Frankrijk gewonnen. Hoewel het Duitse team gedurende de hele wedstrijd sterker was dan China, kwam het niet verder dan 1-0.

Giulia Gwinn viert haar doelpunt. Foto Loic Venance/AFP

Het eerste en laatste doelpunt werd gemaakt door Giulia Gwinn. De aanvoerster schoot na een afgeslagen corner raak van buiten het zestienmetergebied. Duitsland, dat in 2003 en 2007 het WK won, kwam in 2015 niet verder dan de halve finales. China heeft zevenmaal meegedaan aan het WK en werd iedere keer minstens kwartfinalist. In 1999 werden de Chinese vrouwen tweede. (NRC/ANP)